bootstrap modal form

PATRICIA KORTEKAAS


"Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving"

Ik ben Patricia Kortekaas – Warmerdam, 58 jaar, moeder van 5 kinderen en inmiddels oma van 4 kleinkinderen. In de periode van 2002 tot 2010 had ik het voorrecht om u te vertegenwoordigen als raadslid in de gemeenteraad van Voorschoten.


Tussen 2010 en heden ben ik actief geweest als lid van het bestuur van het CDA afdeling Voorschoten. Ik ben in diezelfde periode 36 uur gaan werken als secretarieel coördinator bij een kerkelijk organisatie in de Bollenstreek. Mijn werk omvat het ondersteunen van een bestuur bestaande uit vrijwillige bestuurders en verder veel contact met werkgroepen en hun vrijwilligers . Dit alles heeft mijn overtuiging nog verder versterkt dat vrijwilligers het cement zijn van onze samenleving.


De laatste 8 jaar heb ik naast mijn baan en vrijwilligerswerk voor de RK kerk in Voorschoten, veel tijd besteed aan zorg voor en ondersteuning van mijn dierbaren, als mantelzorger, als (schoon) moeder en als oma.

In de periode waarin ik uw vertegenwoordiger was heb ik veel tijd en energie geïnvesteerd in het thema duurzaamheid. Mijn man en ik geloven al heel lang in het belang van een ander manier van consumeren van water , het opwekken van energie en gebruik van grondstoffen. Wij zijn sinds een jaar bezig met een nieuw project waarin wij samen een bestaand woning, middels een algeheel verbouwing, verbouwen tot een energieneutraal woning. Daarom is het fijn om te zien dat duurzaamheid eindelijk in een stroomversnelling is gekomen maar daarmee zijn wij er nog niet, de komende periode zal daarom cruciale keuzes bevatten voor het te voeren beleid maar ook het stimuleren van initiatieven van burgers en organisaties van Voorschoten hierin.


De komende periode wil ik mij weer inzetten voor mijn dorp waar ik inmiddels ruim 40 jaar met plezier woon en verblijf. Een belangrijk onderwerp voor mij de komende periode is het bouwen aan vertrouwen, vertrouwen in de politiek, vertrouwen in onze bestuurders en vooral vertrouwen in elkaar.


Patricia Kortekaas

patricia@kortekazen.nl